Selecteer een pagina

Voor wie is Cool?

Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Maecenas faucibus mollis interdum. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibu.
  • Posuere erat a ante venenatis
  • Praesent commodo cursus
  • Posuere erat a ante venenatis

Hoe werkt het?

N

U voldoet aan de criteria

– u heeft een BMI hoger dan 30 (en geen extreem verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico)

– u heeft een BMI tussen de 25 en 30 en matig verhoogd risico op diabetes type 2, hart en vaatziekten, slaapapneu en/of artrose 

N

U bent gemotiveerd

U bent gemotiveerd om de regie terug te pakken over uw gezondheid. U beseft dat u veranderingen in uw huidige leefstijl moet aanbrengen. U weet misschien nog niet hoe u moet veranderen, maar wel dat u wilt veranderen.

N

Check bij uw zorgverzekering wat deze vergoedt

De GLI zit in het basispakket. Helaas vergoeden niet alle zorgverzekeraars 100% van het tarief dat is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Check hoeveel uw zorgverzekeraar vergoedt. Menzis vergoedt 100%. Indien uw zorgverzekeraar niet alles vergoedt, ontvangt u van ons een factuur, en betaald u het verschil zelf. Dit gaat meestel om hoogstens € 7 per maand. 

N

Vraag uw huisarts om een GLI verwijzing

De huisarts dient u door te verwijzen naar een GLI. De huisarts maakt een beoordeling of u in aanmerking komt voor een GLI, indien nodig kan hij of zij eerst onderzoeken met u of uw overgewicht genetisch is of dat u bijvoorbeeld geneesmiddelen gebruikt die het afvallen bemoeilijken. 

N

Kies een leefstijlcoach en plan een intake

Op de Home pagina vindt u een overzicht van aanbieders van een Cool traject in Twente. U kunt kijken waar en wanneer u het liefst zou willen starten. U kunt vervolgens contact opnemen met de door u gekozen leefstijlcoach en een intake inplannen. 

N

Op basis van intake en de vragenlijst wordt bekeken of u in aanmerking komt voor deelname

De intake bestaat uit een gesprek van 1 uur waarin gekeken wordt naar uw motivatie en een (uitgebreide) vragenlijst wordt besproken. Op basis van dit gesprek besluit de leefstijlcoach of u geschikt bent voor deelname.